معرفی و بررسی ویژگیهای انواع پیچ آلن چیست؟
مقدمه
پیچ آلن در شکل و انواع مختلف تولید شده و عرضه میشود و با توجه به شکلهای مختلفی که دارند، دارای ویژگی مشابهی هستند. این ویژگی شامل یک سوراخ ششضلعی در سر پیچ آلن میباشد که توسط آچار آلن باز و بسته میشود و دسترسی در نقاط کوچک را برای افراد بسیار راحت کرده است. فروشگاه تدبیر صنعت ستاره، به عنوان یک فروشگاه معتبر و تخصصی در زمینه انواع پیچ و انواع مهره و فروش پیچ آلن، شما را در موارد زیر با پیچ آلن بیشتر آشنا میکند.
– تاریخچه
– معرفی و کاربرد
– مزایای پیچ آلن
– انواع آن از لحاظ شکل و متریالهای مختلف
– استانداردهای پیچ آلن
اگر دارای شغلی میباشید که نیاز به اطلاعات جامعی از انواع پیچ و انواع مهره دارید، پیشنهاد میشود مقالات قبلی را هم مورد مطالعه قرار دهید.
در ادامه با ما همراه باشید.
تاریخچه پیچ آلن
در اوایل قرن بیستم، یک شرکت آمریکایی با نام آلن برای اولینبار به تولید پیچ آلن پرداخت؛ بعد از آن در سال 1934 میلادی، شرکت آلمانی به نام کمپانی باور _ شرته شکلهای جدید و بهتری از پیچ آلن را ساخت که میتوانست در صنایع مختلف کاربرد داشته و در بازارهای مختلف عرضه کرد. پیچ آلن تولید شده در شرکت باور _ شرته دارای سایز و ابعاد مناسبی نبود و استاندارد گل، طول رزوه و طول غیر رزوه رعایت نشده بود.
به این دلیل باعث بوجود آمدن محدودیتهایی میشد که استفاده از پیچ آلن برای بعضی از سایزها خیلی محدود بود؛ تا اینکه در سال 1950 میلادی، تحقیقات در زمینه استانداردهای جدید شروع شد و مطالعات دقیقی در زمینه محاسبات شکل هندسی و متریال مورد استفاده انجام شد و ابعاد مناسبتری نسبت به گذشته پیدا کرد، تا اینکه سرانجام در سال 1960 میلادی استانداردهای بینالمللی تدوین شد که کاربردی بوده و تا به حال مورد استفاده قرار میگیرند. اصطلاح سری 1936، معرف استاندارد اولیه تولید میباشد.
معرفی و کاربرد پیچ آلن
این پیچ دارای یک سر و یک پایه رزوه ای شکل میباشد و مانند استوانه رزوهایی شکل است. با توجه به اینکه شباهت زیادی به پیچ شش گوش دارد، اما دارای تفاوتهایی نیز میباشد. برای باز و بسته کردن این پیچ از آچار مخصوص با نام آچار آلن یا کلید آلن استفاده میشود، و از نوع پیچهایی میباشد که بدلیل عدم وجود بخش کناری که آچار خور میباشد، فضای بسیار کم و محدودی را اشغال میکنند.
این پیچ که با نام دیگر پیچ سوکت نیز شناخته میشود، دارای استقامت بالایی بوده و کاربرد ویژه ایی در صنایع مختلف دارد؛ خصوصا در صنایعی که نیاز میباشد اجزای دستگاه، بارها و بارها باز و نصب شوند. این پیچ گشتاور بالایی در مقایسه با پیچهای دیگر تحمل کند و مدلهایی در بازار موجود است که استحکام کششی بسیار بالایی دارند. از این پیچ در صنایع خودروسازی، ماشینآلات سنگین و صنعتی، نیروگاهها، برخی سازههای فلزی، اتصالات لولهها و حتی در اتصالات شیشهای و پایه میزها یا پایه واسطهها استفاده میشود. اتصالاتی نظیر مهره شش گوش و واشر تخت میتواند به همراه این پیچ مورد استفاده قرار گیرند.

پیچ آلن
مزایای پیچ آلن
- این نوع از پیچ بدلیل داشتن شکل استوانهایی باعث صرفهجویی در فضا میشوند.
- این پیچ برای اتصال نسبت به انواع پیچ هم سایز خود، تعداد کمتری بکار برده میشود.
- با توجه به استقامت بالایی که دارند و تعدا کمی در قطعات بکار گرفته میشوند، سوراخ کمتری ایجاد شده و وزن قطعه چندان بالا نمیرود.
- نیاز به فضای زیادی برای چرخش آچار ندارند.
- مناسب برای فضاهای محدود همراه با دسترسی کم میباشد.
- بدلیل ویژگی آچارخور این پیچ در داخل آن، با یک آچار باز و بسته میشوند.
- دوام و استحکام بسیار مناسبی دارند.
انواع پیچ آلن از لحاظ شکل و متریالهای مختلف
- آلن پلاستیکی
- آلن سرخزینه ( سرتخت)
- آلن کله قارچی
- آلن مغزی
- آلن سرمخروطی
- آلن استوانه ای
- آلن با سرشولدری
- آلن شش گوش سرکوتاه
– پیچ آلن پلاستیکی
این پیچ، سر استوانهای سوکتدار است که بدنه آن رزوه شده است و در ظاهر کاملا به پیچ فلزی شباهت دارد. بدلیل طراحی سر پیچ، این پیچ نسبت به پیچهای پلاستیکی دیگر دارای استحکام بالا و همچنین گشتاور بیشتری را تحمل میکند اما در مقایسه با نوع فلزی آن استحکام کمتری داشته و برای کاربردهای سنگین که نیاز به تحمل بار زیاد دارند، مناسب نمیباشد.
این پیچ لاستیکی همانطور که از نامش مشخص است، در تولید آن از انواع پلاستیکهای مختلف استفاده میشود که متداولترین آن شامل: پلیآمید، نایلون، فنولفرمالدهید و پی وی سی هستند که هر کدام دارای خواص متفاوتی میباشند و کاربرد گوناگونی دارند.این پیچ پلاستیکی در محیطهای مختلف بیرونی مقاومت خوبی داشته و در شرایط محیطی که دارای رطوبت، نور خورشید، گردوغبار و بارانهای اسیدی و…پرکاربرد است.
این پیچ در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی و صنایعی که با مواد شیمیایی درارتباط هستند، نیز به دلیل مقاومت بالا در برابر خوردگی به کار گرفته میشود. از مزایای دیگر این پیچ، وزن پایین آن بوده که در سازههای سبک استفاده میشود. پیچ پلاستیکی از لحاظ قطر پیچ، گل پیچ، طول و وزن آن در سایزها و ابعاد مختلف و بر اساس استاندارد جهانی تولید میشوند، بنابراین سایزهای مختلف پیچ در کل دنیا اندازههای یکسانی دارند.
– پیچ آلن سرخزینه ( سرتخت)
این پیچ سرخزینه بخاطر داشتن گل پیچ بصورت تخت، به آن پیچ آلن سرتخت نیز گفته میشود. این پیچ کاربرد فراوانی دارد و از مشخصههای آن تخت بودن گل پیچ است که از سطوح بیرون نمیماند به صورتیکه بعد از استفاده هیچ برآمدگی روی سازه وجود نخواهد داشت، و برای سطحهای نرم و دستگاههای صنعتی و قطعات نه چندان بحرانی مانند محافظهای ماشینکاری، لولهها و درپوشها و… پرکاربرد است.در تولید این پیچ سرخزینه از متریال آهن یا فولاد استفاده میشود و دارای سه گرید 8.8، 10.9 و 12.9 میباشد.
– پیچ آلن کله قارچی
این پیچ کله قارچی یا سردکمهای، دارای کلگی برجسته و به شکل قارچ میباشد و از جنس استیل و فولاد سخت ساخته میشود؛ یک سوراخ شش ضلعی در داخل سر قارچی این پیچ وجود دارد که تنها با آچار مخصوص آلن سفت و شل میشود. به خاطر پهن بودن سر این پیچها در سازههای نازک مثل صفحات فلزی و ورقهای فلزی و همچنین در نمای کار، به کار گرفته میشوند؛ اتصالاتی که همراه این نوع پیچ میتوان استفاده کرد، واشر و مهره شش گوش میباشد. این پیچ سرقارچی جایگزین مناسبی برای پیچهای دوسو و چهارسو هستند.
– پیچ آلن مغزی
این پیچ مغزی نوع دیگری از پیچ آلن میباشد که بصورت یک استوانه رزوه شده و بدون گل پیچ است و برای اتصال دو سطح بصورت داخلی کاربرد دارد و بیشترین مصرف را در شیرآلات داشته و برای عدم استفاده از آچار یا پیچ گوشتی از نوع پیچ مغزی استفاده میشود.

پیچ آلن مغزی
– پیچ آلن سرمخروطی
این پیچ سرمخروطی برای اتصالات دائمی کاربرد دارند، بدلیل نفوذ بالای این پیچها در داخل قطعات قدرت و نگهدارندگی بالایی را بوجود میآورند. ازاین پیچ مغزی مخروطی در کارهای تنظیمی ظریف و پاشنههای متحرک استفاده میشود.
– پیچ آلن استوانهای
این پیچ سر استوانهای که نام دیگر آن پیچ آلن با سر میباشد از محبوب ترین پیچها محسوب میشود. این پیچ دارای نوک رزوه در دو طرح ماشینی و معمولی است و دارای استحکام بالا و وزن کم میباشد و در مصارف خانگی و صنعتی کاربرد دارد و برای استفاده از آن و محکم شدن از مهره استفاده میشود.
– پیچ آلن با سرشولدری
این پیچ سرشولدری که به پیچ مهرهدار و یا ورقگیر نیز شناخته میشود؛ جهت سوراخکاری بکار رفته و در فرآیند شکلدهی نیز استفاده میشود. کاربرد ویژه این پیچ در غلطکهای بادامکی و قطعات گردان میباشد که برای اتصال پاشنههای گردان، ورقگیرها، پیچهای دو سر دنده، فنرهای سنبه، ماتریسها و پینهای تکیهگاهی مناسب است. این پیچ در بین رزوه و ناحیه شولدر دارای برش است و باعث یک انطباق بسته میشود.
– پیچ آلن شش گوش سرکوتاه
در قطعاتی که بدلیل نازکی بسیار، نتوان از این پیچ استاندارد استفاده کرد، از پیچ آلن شش گوش سرکوتاه استفاده میشود.

پیچ آلن شش گوشه
استانداردهای پیچ آلن
برای این پیچها استانداردهای مختلفی نظیر DIN، iso و astm وجود دارد که پرکاربردترین آن شامل لیست زیر است.
- آلن سر استوانه DIN 912ISO 4762 – BS 2470 – IS 2269 – ISO 4762 –
- آلن مغزی DIN 913
- آچار الن DIN 916
- آلن مغزی قفلی DIN 906
- آلن سر استوانه سرکوتاه DIN 6912
- آلن سر استوانه سر باریک DIN 7984
- مکانیکی و انالیز شیمیایی ASTM A574
- پیچ های با سر، بر اساس استانداردISO4762 و DIN912
- پیچ های سر خزینه، بر اساس استانداردISO10642 یا DIN7991
- پیچ های سر گرد، بر اساس استانداردISO7380 یا DIN7380
- پیچ های مغزی، بر اساس استانداردISO4026 و DIN916
- پیچ های مغزی نوک تیزیا سرمخروطی، بر اساس استانداردISO4027 و DIN914
فروشگاه تدبیر صنعت ستاره، از ابتدای فعالیت خود در زمینه توزیع پیچ و مهره به صورت اختصاصی به عرضه انواع پیچ معمولی و سرتخت پرداخته است. امروزه این فروشگاه محصولات خود را با بالاترین کیفیت و قیمتی مناسب نسبت به رقبا به دست مشتریان خود میرساند و با توجه به شعار فروشگاه کیفیت بیشتر، پرداخت کمتر، واسطهها رو از میان برداشته و جهت تضمین، در صورت عدم رضایت وجه پرداختی برگردانده میشود. فروش بصورت جزئی و عمده میباشد، جهت استعلام موجودی و ثبت سفارش با این شماره 09121860464 تماس حاصل فرمایید.
Thanks for your blog, nice to read. Do not stop.